Update 7: De werving

De lockdown die op 14 december 2021 werd aangekondigd, heeft geleid tot een aantal wijzigingen in de opzet van de focusgroep bijeenkomsten zoals die hieronder nog werden omschreven.  

22 november 2020

Op zoek naar 12 mensen met parkinson en 4 naasten

Werving voor de focusgroepen gestart

De voorbereidingen zijn zo goed als afgerond en we kunnen gericht gaan zoeken naar deelnemers voor fase I van het onderzoek: de focusgroep bijeenkomsten. 

Deze zijn op dinsdag 26 januari en dinsdag 2 februari 2021 van 9:30 – 11:30 bij het Radboudumc in Nijmegen (in de studio waar ParkinsonTV wordt opgenomen). Per keer zoeken we zes mensen met parkinson en twee naasten. In totaal dus 16 mensen voor in totaal 2 bijeenkomsten.

Wat meedoen inhoudt 

Aan meedoen met de focusgroep bijeenkomst ben je in totaal ongeveer 3 uur + 1x reistijd heen-en-weer naar het Radboudumc kwijt. Daarvan zal het grootste deel – 2 uur – op de onderzoeksdag zelf plaatsvinden. 

De stappen zijn als volgt: 

  • Intake
    Vooraf aan de focusgroep bijeenkomst belt de onderzoeker je op. Het eerste gesprek is bedoeld om te bepalen of je mee kunt doen.
  • Voorbereidend telefoongesprek:
    Als je mee kunt doen en mee wilt doen, volgt een tweede gesprek waarin de onderzoeker u alvast telefonisch naar uw eigen ervaringen met cognitieve obstakels en omwegen vraagt. Dat kost je in totaal ongeveer een half uur.
  • De focusgroepbijeenkomsten:
    De focusgroep bijeenkomsten zijn van 9:30 tot 11:30 op dinsdag 26 januari en 2 februari in de studio van het Expertisecentrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen bij het Rabdoudumc. Je aanwezigheid is gewenst bij één van deze twee bijeenkomsten. Er zijn tijdens een bijeenkomst in totaal 12 mensen in de studio, op een veilige corona-afstand: 6 mensen met parkinson, 2 naasten van van mensen met parkinson, 2 begeleiders (de hoofonderzoeker Marina Noordegraaf wordt bijgestaan door een ervaren procesbegeleider) en 2 observatoren die noteren wat hun opvalt. 

Bij de werving streven we naar voldoende diversiteit (geslacht, leeftijdsgroep, levensfase, culturele achtergrond, patiënt/partner, aard en ernst van de ervaren beperkingen).

Reiskosten worden vergoed en er is een kleine attentie voor meedoen. 

UPDATE: Zover zijn we met het werven op 22 december 2020

14 van de 16

Heb je interesse om mee te doen? Mail me dan even op Marina.Noordegraaf@radboudumc.nl en dan stuur ik je de informatiebrief. 

 

Marina

Update 7: De werving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven