Update 9: De subsidie voor ParkinsonNEXT

22 december 2020

Stichting Parkinson Nederland kent wervingssubsidie toe aan COPIED

Update 9: De subsidie voor ParkinsonNEXT

We hebben een mooi nieuwtje, zo net voor Kerst. Stichting Parkinson Nederland heeft de COPIED studie een subsidie toegekend voor de kosten van ParkinsonNEXT. ParkinsonNEXT is een soort marktplaats voor parkinsononderzoek. Je kunt er niet alleen zoeken naar lopend onderzoek, maar lopend onderzoek is ook op zoek naar jou. Op het moment dat je je inschrijft, kom je op een lijst terecht waar nu al ruim 2000 mensen met parkinson en hun naasten op staan. Je krijgt een attendering zodra een nieuw onderzoek deelnemers zoekt zoals jij.

Op zo’n platform wilde het COPIED onderzoek natuurlijk ook wel adverteren. Toen we de subsidie voor het COPIED onderzoek aanvroegen bij de Parkinson Vereniging hadden we hier dan ook 1000 euro voor begroot. Volgens onderzoekers in ons team die eerder gebruik maakten van het platform, was dit een reële begroting.

Subsidiepotjesjacht

Toen we de onderzoekssubsidie voor COPIED uiteindelijk ook echt kregen, besloot ik de offerte op te vragen voor de diensten van ParkinsonNEXT. Het bedrag dat ik toen voor ogen kreeg, was van een hele andere orde dan de begrote 1000 euro: 4580 euro. Na een kort moment van paniek, belde ik met de helpdesk. Het bedrag klopte helaas. Zij hadden zelf in hun beginfase subsidie gekregen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie. Maar nu was deze opstartperiode voorbij en moest ParkinsonNEXT de eigen broek op zien te houden. 

Net toen ik bedacht dat ParkinsonNEXT dan toch echt een gesloten boek zou blijven voor COPIED, kreeg ik de verlossende tip. Als ik toch gebruik wilde maken van de wervingskracht van ParkinsonNEXT, kon ik subsidie aanvragen bij Stichting Parkinson Nederland

Zo gezegd, zo gedaan en gisteren kreeg ik te horen dat Stichting Parkinson Nederland de subsidie ook daadwerkelijk toekent. Daar is het COPIED team reuze blij mee. Op het moment dat we de enquête uit gaan zetten, willen we dat namelijk doen onder een zo groot mogelijke groep mensen met parkinson en hun naasten. Alleen op die manier kunnen we een zelfhulptool ontwikkelen die gebaseerd is op een betrouwbare afspiegeling van wat mensen met parkinson cognitief tegenhoudt en beweegt.

De tegenprestatie

Als tegenprestatie verwacht Stichting Parkinson Nederland dat ik hen een presentatie toestuur van de zelfhulptool die aan het einde van het COPIED onderzoek wordt opgeleverd. Ik verheug me nu al ontzettend op ‘De dag der tegenprestatie in 2022’.

Maar voor nu wens ik jullie eerst een goede afsluiting van 2020 en een mooi 2021.

Marina

Update 9: De subsidie voor ParkinsonNEXT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven