Update 20: De respondenten

5 augustus 2021

Update 20: De respondenten

De COPIED vragenlijst is gesloten. Tijd voor een eerste blik op de data! Wie hebben de vragenlijst ingevuld? Oftewel: Wat zijn de karakteristieken van de respondenten? In de visualisaties hieronder krijg je een eerste indruk.  

Hoeveel?  

We ontvingen in totaal 462 compleet ingevulde vragenlijsten. Met super veel dank aan de invullers!  

Respondenten verdeeld over mensen met parkinson
en hun naasten met per groep de verdeling m/v

Leeftijdsopbouw

Leeftijdsopbouw van de 462 respondenten. De gemiddelde leeftijd van mensen met parkinson is 66.2; die van de naasten 63.7. 

Ziekteduur

Ziekteduur van de 462 mensen met parkinson (362 vulden hun eigen ziekteduur in, voor 100 kwam dat via hun naasten)

En nu? 

Nu ga ik eerst de data verder opschonen en ontkoppelen van de persoonsgegevens zodat de data niet meer herleidbaar zijn tot de persoon. Dan ga ik de data (leren) analyseren met SPSS, een programma dat ik nog niet eerder gebruikte. 

Nieuwe dingen leren is altijd al een van mijn favoriete bezigheden geweest. Nu ik parkinson heb, heb ik het idee dat ik daarmee obstakels in het denken omzeil. Ik hoef niet op zoek naar oude dingen tussen kapotte neuronen. Ik plaats nieuwe dingen in een stuk van de hersenen dat wel werkt. En ook al klopt dit beeld wellicht nog voor geen micrometer, toch maakt de gedachte me blij. Dat alleen al is natuurlijk DE omweg aller tijden: blij zijn. En niet alleen voor mij, lees ik in de lijst met favoriete omwegen van mijn respondenten!

Nou, lieve lezers, met mijn roze bril op ’t hoofd, ga ik aan de slag. 

Ik laat weer van me horen!

Marina 

Update 20: De respondenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven