Update 25: De poster

4 november 2021

COPIED en de Dutch Parkinson Scientists 

Update 25: De poster

Op 29 oktober 2021 was het eerste congres van de Dutch Parkinson Scientists waar ik mezelf ook toe mag rekenen.  Tijdens het congres was er ook een postersessie in de hal. Hier kon je langs de posters lopen en vragen stellen. 

Zelf heb ik last van filterproblemen door mijn parkinson. Als omweg voor mezelf, deed ik dan ook oordopjes in. Die zorgen ervoor dat de ergste ruis van de roezemoezende mensen en klinkende koffiekopjes verdwijnt en ik me extra moet focussen om mijn gesprekspartner te horen. Werkt als een tierelier.  


De poster

In de poster staat de voortgang van het analyseren en vertalen van jullie data naar een zelfhulptool in stappen omschreven. 

Er stopte een aantal onderzoekers om te vragen naar het onderzoek. Een van hen vroeg of de genoemde problemen niet ook voor kwamen bij andere neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer, autisme, ADD, etc. In antwoord daarop gaf ik aan dat er zeker overlap is te vinden tussen de ziekten en dat de omweggetjes ook niet aan mensen met parkinson voorbehouden zijn. 

De grootste drijvende kracht achter dit onderzoek is dat ik ertoe wil bijdragen dat de onzichtbaarheid van denkobstakels bij mensen met parkinson en hun naasten geen obstakel op zich meer is. Dat het net zo gewoon wordt om dit soort symptomen te bespreken als de meer zichtbare symptomen zoals stijfheid of tremor. 

Marina

 

Poster downloaden?   

Noordegraaf, M.A., Barentsen, E. W., Omme, J.D.M. van, Steultjens, E.M.J., & Sturkenboom, I. H.W.M. (2021). Parkinson patients’ preferences in circumventing obstacles in thinking (1.0). 1st annual Dutch Parkinson Scientists Congress, Amsterdam. Zenodo. https://doi.org/10.5281/zenodo.5590096 

 

Update 25: De poster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schuiven naar boven